Följ Ikano Bostad

Ikano Bostad utvecklar Sorgenfri med Malmö stad

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2017 16:36 CET

Malmö stads tekniska nämnd gav idag klartecken för en markförsäljning till Ikano Bostad. I det nya stadskvarteret Pedalvagnen längs med Industrigatan i Malmö kommer Ikano Bostad att bygga ett 60-tal kvadratsmarta bostadsrätter.

Det som gör Sorgenfri till en unik stadsdel är den spännande kombinationen av ett industriellt arv, centralt läge, kreativa verksamheter och den hållbara utgångspunkten. Fasaderna kommer att spegla områdets själ och historia. Material som tegel, puts och plåt i mörka färger samt balkongräcke i smide används för att få fram den gamla industrikänslan. Bottenvåningarna i husen kommer dessutom husera kreativa verksamheter, caféer och närbutiker.

- Att Ikano Bostad nu väljer att satsa på att bygga bostadsrätter i Sorgenfri visar på att det är ett område med potential och att det finns en stark efterfrågan även på bostadsrättslägenheter. Detta driver utvecklingen av Sorgenfri framåt och vi tror att fler kommer att följa efter, säger Jan Johansson, Malmö stads projektledare Sorgenfri.

Ikano Bostad kommer att bygga ca 60 kvadratsmarta bostadsrätter om 1–4 rum och kök. Alla lägenheter är välplanerade och har balkong eller uteplats. Miljö och hållbarhet är viktiga värden i Sorgenfri. Ikano Bostad planerar för att lägenheterna ska vara energieffektiva och tanken är bland annat att det ska finnas avfallskvarn i varje kök, solceller på taket och bilpool i området.

- Vi är glada över att få utveckla Sorgenfri tillsammans med Malmö stad. Nu får vi möjligheten att bygga kvadratsmarta lägenheter som ger ett prisvärt boende i en spännande och central stadsdel med stort serviceutbud och bra kommunikationer. Det är tillsammans som vi kan skapa trygga, trivsamma och fungerande stadsdelar som förenklar vardagen för många människor, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad.

Kontakta oss gärna för mer information:

Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad,christian.dahlman@ikano.se, tel 010-330 44 19

Ikano Bostad förvaltar cirka 5 900 hyreslägenheter och har för närvarande cirka 1 300 lägenheter i produktion. Ikano Bostad är en del av Ikano, en internationell företagsgrupp med verksamheter inom finans, fastighet, försäkring och detaljhandel. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. Gruppen har cirka 4 500 anställda i 14 länder.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.