Följ Ikano Bostad

Ikano Bostad utvecklar 150 nya bostäder i Ytterby

Pressmeddelande   •   Feb 15, 2017 12:00 CET

Hösten 2015 tecknade Ikano Bostad och Kungälv kommun ett strategiskt samarbetsavtal där ambitionen är att skapa 500 nya bostäder under åren 2017-2022.

Idag tillträdde Ikano Bostad den första fastigheten i Ytterby. Här kommer det att utvecklas nya bostäder i linje med samarbetsavtalet.

– Nu är vi ett steg närmare att kunna erbjuda 150 nya bostäder i Ytterby Centrum. Det känns jättekul att få bidra till att Ytterby växer ytterligare, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad

Redan under året börjar Ikano Bostad att bygga sina första bostäder Kungälv. I anslutning till det nya Resecentrum kommer det att bli 88 hyresrätter och 103 bostadsrätter.

– Vi ser framemot att utveckla Kungälv och Ytterby tillsammans med kommunen. Vi kommer att bygga kvadratsmarta lägenheter som ger ett prisvärt boende med närhet till service och bra kommunikationer. Det är tillsammans som vi kan skapa trygga, trivsamma och fungerande stadsdelar som förenklar vardagen för många människor, säger Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef, Ikano Bostad.

Utöver att bygga nya bostäder kommer Ikano Bostad och kommunen arbeta tillsammans med ett långsiktigt program för den sociala hållbarheten.

Kontakta oss gärna för mer information:
Christian Dahlman, Bostadsutvecklingschef Ikano Bostad, christian.dahlman@ikano.se, tel 010-330 44 19.

Katarina Widén Allansson, Marknadsområdeschef Väst Ikano Bostad, katarina.widenallansson@ikano.se, tel 010-330 41 23

Ikano Bostad finns där människor vill bo och där Sverige växer. Där bygger, äger, förvaltar och utvecklar företaget hyresrätter, bostadsrätter och småhus. Idag förvaltar Ikano Bostad cirka 6 000 hyresrätter och har cirka 1 300 bostäder i produktion.

Ikano Bostad bildar tillsammans med Ikano Vårdboende affärsområdet Fastigheter inom Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.