Följ Ikano Bostad

Ikano Bostad och Stena Fastigheter utvecklar en ny trivsam stadsdel i Göteborg med 3 000 bostäder och verksamheter

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2019 08:00 CET

Visionsbild Humlestaden, Henning Larsen

Stena Fastigheter och Ikano Bostad utvecklar en ny stadsdel, Humlestaden, i Högsbo i Göteborg på Pripps gamla industriområde. I Humlestaden kommer 3 000 bostäder, bryggeri, restauranger, caféer och andra verksamheter att växa fram. 

­- Det känns fantastiskt att få utveckla ett helt nytt område och tillsammans forma en hållbar stadsdel med förutsättningar för en praktisk vardag och ett aktivt liv, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.

Humlestaden utformas med människan i centrum. Ikano Bostad och Stena Fastigheter kommer att skapa 3 000 trivsamma bostäder där de boende kan leva hållbart nära naturen. I området kommer det att finnas både bostadsrätter och hyresrätter. Dessutom utvecklas området med nya utbildningsplatser, handel och platser för gemenskap. Bryggerinäringen och dess museum som finns på platsen idag blir kvar och får sällskap av andra verksamheter. Området, som är cirka 155 000 kvadratmeter, ligger i anslutning till naturreservatet Änggårdsbergen i Högsbo.

Namnet Humlestaden anspelar på områdets odlingshistoria och bryggerinärvaron som finns i området. Denna del av Göteborg var en gång i tiden landsbygd med fruktträd, bärodlingar och senare handelsträdgårdar, industrier och ölbryggeri.

­- Här finns en växtkraft som vi vill ta tillvara på och utveckla. Med vatten, gröna gårdar, bryggeri och närheten till Sandås skog och Änggården vill vi skapa morgondagens bostäder och en trivsam, livskraftig ny stadsdel. Här vill man bo och utvecklas i ett trivsamt socialt sammanhang, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.

I november tecknades ett planavtal mellan Göteborgs stadsbyggnadsnämnd och Ikano Bostad och Stena Fastigheter Göteborg. Avtalet avser att inleda detaljplanearbetet. Förutsatt att detaljplaneprocessen går enligt plan kommer Ikano Bostad och Stena Fastigheter att starta byggproduktionen 2022 med första inflyttning 2024.

För mer information, kontakta gärna:
Katarina Widén Allansson, regionchef Väst, Ikano Bostad,
katarina.widenallansson@ikanobostad.se, 072-332 15 23 
Mia Larsson, kommunikationsansvarig, Stena Fastigheter Göteborg,
mia.larsson@stena.com, 075-241 51 61

Läs mer på humlestaden.se.

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi erbjuder kvadratsmarta, funktionella, hållbara och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 2 200 bostadsrätter, hyresrätter och småhus i produktion samt förvaltar 5 700 hyreslägenheter och 290 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.