Följ Ikano Bostad

Ikano Bostad förvärvar två fastigheter i Kungälv

Pressmeddelande   •   Jan 18, 2019 08:02 CET

Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad

Under december har Ikano Bostad förvärvat två fastigheter av Kungälvs kommun med möjlighet att bygga cirka 100 nya bostäder. Förvärvet är ett steg i att uppfylla avsiktsförklaringen som tecknades mellan Ikano Bostad och Kungälvs kommun under 2015.

I enlighet med avsiktsförklaringen ska Ikano Bostad bygga 500 bostäder i Kungälvs kommun mellan 2017–2022. De två fastigheterna, som idag är parkeringsplatser, ligger bredvid Mimers Hus Gymnasium och Mimers kulturhus. Utöver att bygga bostäder bidrar Ikano Bostad till det sociala hållbarhetsarbetet i Kungälv. Bland annat har Ikano Bostad varit med och arrangerat snickarskola för barn i Komarkenområdet och är även med och stöttar olika lokala initiativ för ett ökat innanförskap.

- Vi är väldigt glada över att ha förvärvat två fastigheter med så bra läge i Kungälv, och att det sociala hållbarhetsarbetet som vi har åtagit oss i avsiktsförklaringen löper på så bra, säger Katarina Widén Allansson, regionchef Väst på Ikano Bostad.

Ikano Bostad tillträdde den första fastigheten den 21 december 2018. Där kommer Ikano Bostad att bygga cirka 50 bostadsrätter. Produktionsstart av kvarteret är planerat till 2020. Ikano Bostad tillträder den andra fastigheten i slutet av 2019.

Kontakta oss gärna för mer information:
Katarina Widén Allansson, regionchef Väst, Ikano Bostad, katarina.widenallansson@ikanobostad.se, 072-332 15 23

Ikano Bostad bidrar till hållbara bostadsområden och stadsdelar i städer där Sverige växer. Vi utvecklar, bygger, äger och förvaltar kvadratsmarta och prisvärda bostäder för människor i livets alla faser. Ikano Bostad har 2 200 bostäder under produktion samt förvaltar 6 200 hyreslägenheter och 263 vårdplatser. Ikano Bostad ingår i Ikano, en internationell företagsgrupp som ägs av familjen Kamprad. Ikanos vision är att skapa möjligheter för en bättre vardag. ikanobostad.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.