Följ Ikano Bostad

Läxhjälp för en bättre framtid

Nyhet   •   Okt 21, 2016 15:19 CEST

Läxhjälpen

I många skolor i landet är det endast tre av tio elever som kommer vidare från grundskolan till gymnasiet. Därför är vi huvudpartners till stiftelsen Läxhjälpen och tillsammans verkar vi för att ge högstadieelever möjlighet till en bättre framtid.

Joel bor i Hagsätra, ett av våra bostadsområden där många elever behöver extra stöd. På ett elevråd fick han höra talas om Läxhjälpen. Då vände allt.

– Alla som hade underkänt kunde söka in och jag tänkte, jag satsar.

Joel vill in på byggprogrammet på gymnasiet men har för låga betyg och finner ingen ro att plugga. Speciellt svårt har han för engelska. Lärarna på Läxhjälpen är högskoleelever. De håller i två lektioner i veckan och varje elev får individuell hjälp i de ämnen där de behöver stöd.

– Varje vecka, varje dag har jag varit där. Man ska ta varenda lektion för det är många som vill komma in och jag hade tur som fick en plats. Här har jag fått massor av stöd. Det är lugn och ro och inte så stimmigt. Lärarna är smarta, snälla och väldigt hjälpsamma.

Läxhjälpen kan vara helt avgörande för en del elever. En omtanke om framtiden och ungdomarna som skapar den. Något alla vinner på. Och Joel har vunnit.

– Det känns jättebra eftersom jag har höjt nästan alla mina betyg. Nu kommer jag komma in på byggprogrammet!

Varför bryr sig ett bostadsföretag om betyg?

Tillsammans med Läxhjälpen kan vi minska utanförskapet i våra bostadsområden genom att underlätta för ungdomar att studera vidare. Utbildning och inkludering leder till minskad gängbildning, minskad skadegörelse. Och därmed ökad trygghet för hyresgästerna.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete i våra bostadsområden: www.ikanobostad.se/omtank/

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.