Följ Ikano Bostad

Ikano Bostad håller i sina satsningar på barn och unga

Nyhet   •   Apr 29, 2020 09:25 CEST

Ikano Bostads håller i sina satsningar på barn och unga

En viktig del av Ikano Bostads dagliga verksamhet är fritidsgården Värdens fritids och Ikano Akademin. När samhället befinner sig i en ovanlig situation som just nu är det viktigt att fortsätta skapa möjligheter för en meningsfull fritid och sysselsättning för barn och unga.

I förra veckan öppnade Ikano Bostad delvis upp fritidsgården Värdens fritids igen efter att ha hållit stängt ett par veckor. Fritidsgården håller öppet för barn som bor i Ikano Bostads hyresrätter i Hagsätra och Rågsved i södra Stockholm. Personalen på fritidsgården är även de hyresgäster hos Ikano Bostad.

­ - Det känns bra att öppna fritidsgården igen och erbjuda barnen i området en plats att gå till och aktiviteter att sysselsätta sig med. Att ha en plats att gå till efter skolan är ett stöd i vardagen för många barn och det bidrar till att skapa gemenskap. Något som i sin tur bidrar till att skapa trygghet i området, säger Anders Wahlqvist, projektledare inom social hållbarhet på Ikano Bostad.

Till en början har fritidsgården öppet måndagar, onsdagar och fredagar. Verksamheten följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att hållas utomhus. Aktiviteter som brännboll, tipspromenad, pingis och dans står på schemat.

Även Ikano Akademin fortsätter som vanligt. Ikano Akademin riktar sig till unga vuxna mellan 18–29 år som hamnat utanför fortsatta studier och arbetsmarknad. Syftet är att aktivera och hjälpa dem att ta ansvar för sig egen framtid genom att skapa möjligheter till en meningsfull sysselsättning. Två deltagare som börjat under året har redan gått vidare till andra anställningar. Sedan uppstarten av Ikano Akademin 2014 har 48 av 52 ungdomar fått jobb eller börjat studera.

­ - Vi hade inte räknat med att få ut någon av deltagarna på arbetsmarknaden eftersom läget är som det är just nu, men eftersom två redan har fått jobb och vi har massor med arbete att göra så kommer vi att anställa två unga vuxna till, avslutar Anders.

Ikano Bostads metod för socialt hållbarhetsarbete bygger på engagemang, att arbeta tillsammans med andra som till exempel lokala aktörer och kommunen, samt att alltid utgå från de lokala förutsättningarna. På det sättet jobbar Ikano Bostad för att skapa gemenskap och trygghet i sina bostadsområden.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.