Följ Ikano Bostad

Genom Ikano Akademi får ungdomar jobb

Nyhet   •   Okt 17, 2016 10:55 CEST

Ikano Akademi

Amir har en brokig bakgrund. När han kom ut ur fängelset, 24 år gammal, fick han en ny chans med hjälp av Ikano Akademin. Han kallar det en guldchans.

– Jag hade kontakt med socialtjänsten och fick träffa Anders Wahlqvist på Ikano. Han erbjöd mig en plats akademin och sa att om jag visar framfötterna så kan de hjälpa mig. Jag fick en push. De ställde upp till 100 procent och stöttade mig hela vägen.

I akademin arbetar ungdomarna med fastighetsskötsel och trädgårdsarbete, uppgifter som även bidrar till bättre boendemiljö i området.

– Man ska sköta jobbet och komma i tid. Det fanns dom som inte skötte sig men de fick flera chanser att ändra på sig. Anders har tålamod och försöker ägna mycket tid för att hjälpa dom som kommer till akademin.

Efter några månader får ungdomarna möjligheten att matchas mot företag för att komma in i arbetslivet. Amir fick en lärlingstjänst på ett ventilataionsföretag efter rekommendation av Ikano och har nu sin första anställning.

– Alla borde ha detta i sina bostadsområden. Det skulle vara bra för alla att ha ett sådant stöd. Hade jag inte fått den hjälpen som jag fick av akademin hade jag inte jobbat nu. Det var en chans jag fick som förändrade mitt liv.

Varför vill ett bostadsföretag hjälpa arbetslösa ungdomar?

Genom att ge dem möjlighet till arbetslivserfarenhet och kontakter minskar vi utanförskapet. Det leder till mindre gängbildningar, mindre skadegörelse och ökad trygghet för alla hyresgäster.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.